ΆΝΤΙ

always under construction

κάντε κλικ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος

:)

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!


παραδικαστικό
"Περισσότεροι από ενενήντα δικαστές διώχθηκαν ποινικά και πειθαρχικά, δεκάδες γνωστοί δικηγόροι κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Μαζί τους ένας πρώην βουλευτής"
"Το παραδικαστικό κύκλωμα χαρακτηρίσθηκε δικαίως ως η μεγαλύτερη επιχείρηση αυτοκάθαρσης στο χώρο της Δικαιοσύνης."
Οι καταδίκες
Το δικαστήριο καταδίκασε τους:
* Αννα Κοροβέση, δικαστή, για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα). Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με αναστολή.
* Παναγιώτα Τσέβη, δικαστή, για παραβάσεις καθήκοντος. Της επιβλήθηκε κατά συγχώνευση ποινή 58 μηνών, 
με αναστολή.
* Νίκο Εμμανουηλίδη, δικηγόρο, για ηθική αυτουργία σε τρεις περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος δικαστή. Του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών, με αναστολή. Στις δύο δικαστίνες και στο δικηγόρο αναγνωρίστηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
* Αντωνία Ηλία, δικαστή. Φυγοδικεί και η δικογραφία για τα κακουργήματα που αντιμετωπίζει έχει διαχωριστεί. Εν προκειμένω της επιβλήθηκε συνολική ποινή 80 μηνών για οκτώ παραβάσεις καθήκοντος και δύο περιπτώσεις αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης (πλημμελήματα).Το δικαστήριο έδωσε αναστολή σε όλους τους κατηγορούμενους πλην της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία για την οποία μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη με 10 ευρώ ημερησίως.
* Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, δικηγόρο. Κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα) και για απόπειρα διάπραξης του ίδιου αδικήματος. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό τής μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, του επιβλήθηκε συνολικά κάθειρξη 6 ετών και το δικαστήριο δέχτηκε να έχει η έφεσή του ανασταλτικό χαρακτήρα.
* Ιάκωβο Γιοσάκη, αρχιμανδρίτη. Κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος για συνδρομή σε κακουργηματική απάτη και σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και για ηθική αυτουργία σε πέντε περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος. Καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημά του για ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσής του.
Από την πλευρά του, ο Ιάκωβος Γιοσάκης χαρακτήρισε «γελοία» τα κακουργήματα για τα οποία καταδικάστηκε. «Ευελπιστώ εν όψει και της μειοψηφίας ότι θα καταπέσουν στο εφετείο» είπε και επισήμανε ότι «με κατηγορούσαν για 76 πράξεις και τελικά καταδικάστηκα για οκτώ
απο εδω κι εδω κι εδω

κι ενα ενδιαφέρον άρθρο εδώ

6 σχόλια:

ο Κυρ Αντρεας είπε...

...και ας μην ξεχναμε οτι
..θα το βρουν απο το θεο

Iptamenos Ollandos είπε...

μόνο 8 από τις 76. Άρα είναι αθώος...
Καλά η δικαιοσύνη έχει ξεπουληθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρόσεχε μόνο μην κλέψεις κανένα κουλούρι γιατί θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα...
http://www.youtube.com/watch?v=-TjYPyNIUFQ

Καλημέρες

uhuru είπε...

ναι Κυρ Αντρεα, παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του ,στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα , ξέρω κι αλλα καθησυχαστικά... :)

χα χα , σωστός iptamene,

αντικαλημέρες

Kakos Lykos είπε...

Έχουμε ναυαγήσει, κύριοι και κυρίες
οπότε πρέπει να στείλουμε κάνα μήνυμα σε μπουκάλι
http://uhuru66.blogspot.com/2010/11/msg-in-bottle.html

Mpaountolino είπε...

Από το παραδικαστικό φαίνεται πόσο αδέκαστη και ανεξάρτητη είναι η δικαιοσύνη..από τις ποινές για το παραδικαστικό το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει..αν εξαιρέσεις το εξιλαστήριο θύμα τον παπά που μπορεί και να τη γλυτώσει στο εφετείο η αυστηρότερη ποινή είναι στην Ηλία ,θα της στοιχίσει καμιά 20αριά χιλιάδες ευρώ!!!!
Αν φοράς πράσινα παπούτσια περισσότερο μπλέκεις...

uhuru είπε...

έτσι είναι λύκε μου....

καλώς τον Andrea,
ωχ! πράσινα παπούτσια?!! φτου φτου