ΆΝΤΙ

always under construction

κάντε κλικ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος

:)

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Διάψευση Καστανίδη για αναδρομική ισχύ του νόμου περί ευθύνης υπουργών

«Ουδέποτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι o νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών θα έχει αναδρομική ισχύ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Tύπου του υπουργού. Ο  Καστανίδης απαντά έτσι στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί την αναδρομική αλλαγή στο νόμο για την παραγραφή αδικημάτων.
Αν ισχύσει η εν λόγω αλλαγή θα στείλει στη Δικαιοσύνη όποια πολιτικά πρόσωπα ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα παρελθόντων ετών.
Σχολιάζοντας τις διαρροές περί αλλαγής του χρόνου έναρξης της παραγραφής, έτσι ώστε η εκκίνηση να γίνεται από το χρόνο επέλευσης του αποτελέσματος και όχι από την τέλεση της πράξης, ο Παναγιωτόπουλος είπε: «Η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης σε μια τέτοια νέα νομοθετική παρέμβαση να δώσει αναδρομική ισχύ, τινάζει το Σύνταγμα στον αέρα. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια του  Καστανίδη, συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική τάξη της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Μια Συνταγματική τάξη η οποία είναι η ίδια και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ακριβώς διαμορφώθηκε στο σύγχρονο κόσμο, από το Διαφωτισμό μέχρι σήμερα».
Ο Π. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει απαιτείται να “ξετιναχτούν” όλες οι υποθέσεις που αφορούν διαχείριση δημοσίου χρήματος. Πρόσθεσε όμως, ότι κατά τη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση «στήνει παιχνίδια, επειδή δεν μπορεί να δώσει άρτο στον Ελληνικό λαό και επιλέγει να προσφέρει άφθονο θέαμα».

απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: