ΆΝΤΙ

always under construction

κάντε κλικ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος

:)

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μ. Παπαϊωάννου στη συζήτηση του νομοσχεδίου, αρμοδιότητας του Υπουργείου του: «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος».

«Αναγνωρίζω φυσικά ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ολιγωρήσαμε στον καταλογισμό ευθυνών ή στην επίσπευση διαδικασιών που οδηγούν στην επιβολή κυρώσεων» μας είπε για να ρίξει σφουγγάρι σε όλα τα σκάνδαλα συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι ο λαός μας και οι συνθήκες απαιτούν να κοιτάζουμε το σήμερα και κυρίως το αύριο. Αυτό ζητάει ο λαός, αυτό ζητούν οι νέες γενιές και γι’ αυτό δεν στάθηκα καθόλου στο παρελθόν».
*

«Δεν υπερασπίζεσαι, κύριε δάσκαλε, κύριε καθηγητά, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες καταλαμβάνοντας τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια έρευνας στο όνομα μίας διαφορετικής αντίληψης για το πώς θα οργανωθούν τα σύγχρονα, δημιουργικά και αποτελεσματικά πανεπιστημιακά πράγματα.
Δεν μπορείς, δάσκαλε, να αξιώνεις σεβασμό όταν εσύ παροτρύνεις, στο όνομα ξεπερασμένων αντιλήψεων, την ανυπακοή στο νόμο που ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το σύνολο των υπαρκτών πολιτικών δυνάμεων της χώρας, της λαϊκής κυριαρχίας δηλαδή, ακόμα και αν έχεις πειστεί εσύ ο ίδιος για το δίκαιο των αντιλήψεών σου. Γιατί τότε διαμορφώνεις στην κοινωνία να έχει το δικαίωμα στην ανομία. Και σε ποια πολιτεία; Σε μια πολιτεία όπου λειτουργεί η Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία που οικοδομήσαμε όλοι μαζί....  Αν συνεχιστούν οι λογικές του δεν πληρώνω και της ανυπακοής είναι βέβαιη η θεσμική αποδόμηση της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

κι ας παν' στην ευχή τα παλιά... Α ρε Ακη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: