ΆΝΤΙ

always under construction

κάντε κλικ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος

:)

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μ. Παπαϊωάννου στη συζήτηση του νομοσχεδίου, αρμοδιότητας του Υπουργείου του: «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος».

«Αναγνωρίζω φυσικά ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ολιγωρήσαμε στον καταλογισμό ευθυνών ή στην επίσπευση διαδικασιών που οδηγούν στην επιβολή κυρώσεων» μας είπε για να ρίξει σφουγγάρι σε όλα τα σκάνδαλα συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι ο λαός μας και οι συνθήκες απαιτούν να κοιτάζουμε το σήμερα και κυρίως το αύριο. Αυτό ζητάει ο λαός, αυτό ζητούν οι νέες γενιές και γι’ αυτό δεν στάθηκα καθόλου στο παρελθόν».
*

«Δεν υπερασπίζεσαι, κύριε δάσκαλε, κύριε καθηγητά, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες καταλαμβάνοντας τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια έρευνας στο όνομα μίας διαφορετικής αντίληψης για το πώς θα οργανωθούν τα σύγχρονα, δημιουργικά και αποτελεσματικά πανεπιστημιακά πράγματα.
Δεν μπορείς, δάσκαλε, να αξιώνεις σεβασμό όταν εσύ παροτρύνεις, στο όνομα ξεπερασμένων αντιλήψεων, την ανυπακοή στο νόμο που ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το σύνολο των υπαρκτών πολιτικών δυνάμεων της χώρας, της λαϊκής κυριαρχίας δηλαδή, ακόμα και αν έχεις πειστεί εσύ ο ίδιος για το δίκαιο των αντιλήψεών σου. Γιατί τότε διαμορφώνεις στην κοινωνία να έχει το δικαίωμα στην ανομία. Και σε ποια πολιτεία; Σε μια πολιτεία όπου λειτουργεί η Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία που οικοδομήσαμε όλοι μαζί....  Αν συνεχιστούν οι λογικές του δεν πληρώνω και της ανυπακοής είναι βέβαιη η θεσμική αποδόμηση της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

κι ας παν' στην ευχή τα παλιά... Α ρε Ακη!!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

O ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ


Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σε προεκλογικές συνεντεύξεις προχωρούσαν σε δηλώσεις όπως η ακόλουθη: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μιλήσει ανοικτά και ειλικρινά.Χωρίς μείωση στρατιωτικών δαπανών και χωρίς τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας, δεν μπορούν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες για παιδεία, υγεία και κοινωνική προστασία. Δεν μπορούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο».

Ωστόσο, από τις σαρωτικές περικοπές στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών μέσα από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, το 2010 και το 2011, έχουν εξαιρεθεί οι μισθοί των ιερατικών λειτουργών. «Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος για να δικαιολογήσει την εξαίρεση των ιερέων από τις περικοπές που επιτάσσει το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε ότι το ζήτημα είναι ‘ηθικό’!»

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιά χωρίς βιβλία αλλά με... φωτοτυπίες και dvd

Εγκύκλιο προς όλα τα σχολεία της χώρας,
 με την οποία ενημερώνει τους διευθυντές
 ότι μέχρι να εκτυπωθούν τα σχολικά βιβλία,
 τα μαθήματα θα γίνονται με φωτοτυπίες και DVD
 που θα μοιραστούν στους μαθητές,
 απέστειλε χθες το υπουργείο Παιδείας.
ΥΓ.Α!Και.... καλό φτυνόπωρο
(θα 'χει πολύ φτύσιμο και οπώρες)
ενημέρωση 13 Σεπτεμβρίου:
link