ΆΝΤΙ

always under construction

κάντε κλικ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος

:)

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Mειώνεται ο προϋπολογισμός της Βουλής , αλλά οι βουλευτές παίρνουν αύξηση.


Επικεφαλής στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης για το νοικοκύρεμα της σπατάλης στο Δημόσιο μπαίνει η Βουλή των Ελλήνων, με βάση τη διακηρυγμένη θέση του προέδρου του Σώματος Φ. Πετσάλνικου, ότι το Κοινοβούλιο, «οφείλει να δίνει το παράδειγμα» στον αγώνα που αρχίζει για εξοικονόμηση περιττών δαπανών.
Και δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός της Βουλής δεν έχει έσοδα, η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται, όπως επισημαίνει, από την «δραστική μείωση» των ελαστικών δαπανών της. Στο πλαίσιο αυτό, οι περικοπές, αφορούν κυρίως σε προμήθειες, επιχορηγήσεις, αμοιβές επιτροπών, μετακινήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, δημόσιες σχέσεις και συναφείς δαπάνες.
Μιλώντας χθες με δημοσιογράφους, ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε εξάλλου, ότι σε συμφωνία με τα παραπάνω, οι ΑΥΞΗΣΕΙΣ στις βουλευτικές αποζημιώσεις, για το νέο οικονομικό έτος, δεν θα ξεπερνούν το ύψος του πληθωρισμού.
απο εδω 

σημειώστε οτι (μόνο) η βουλευτική αποζημίωση χωρίς ποικίλα επιδόματα («θέση ευθύνης», «κίνητρο απόδοσης», «λοιπά γενικά επιδόματα», «λοιπά ειδικά επιδόματα», «έξοδα κίνησης») μετά τις περικοπές είναι περίπου 11500 ευρώ.

lessons final

ΓΑΛΛΙΚΑ
*Τώρα και στη χώρα σας*
(ήρθε η ώρα σας)

(Εμπρός παιδιά της Ευρώπης
οι μέρες της αντίστασης έφθασαν)

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

αλληλεγγύη λεμέεεε...

6η εθνική απεργία στη Γαλλία κατά του συνταξιοδοτικού




Ανακοίνωση της CNT για τη γενική απεργία στη Γαλλία


Aς σταματήσουμε πια να γυρνάμε γύρω από το ίδιο σημείο: για να νικήσουμε, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να παλέψουμε

solidarité


Γαλλία: άμεσες δράσεις παντού πριν από τη νέα γενική απεργία

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ANTIΣΤΑΣΑΚΙΑ

"Να βάλουν και πάλι τα τασάκια στα μαγαζιά αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των κέντρων εστίασης, αντιστεκόμενοι στον νόμο του υπουργείου Υγείας για την απαγόρευση του καπνίσματος."
απο tvxs
Στις πορείες φωνάζουμε συνθήματα προσπαθώντας να ξεσηκώσουμε τους καπνίζοντες φραπεδορουφηχτές.
Ποιος θα τo περίμενε ότι θα μπορούσε να υποκινηθεί ανυπακοή και αντίσταση για τo κάπνισμα στα μαγαζιά!!!!

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αλληλεγγύη στους μαθητές

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Οι πρωτοφανείς προσπάθειες τρομοκράτησης και εκφοβισμού 105 (!!!) μαθητών των σχολείων μας, σχετικά με τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2009, συνεχίζονται.
Αρχές Ιανουαρίου η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας διέταξε προανακριτική διαδικασία, η οποία υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε,χωρίς να διαπιστωθούν ποινικά κολάσιμα αδικήματα. Αντί η υπόθεση να μπει στο αρχείο, οι μαθητές δέχτηκαν κλητήριο θέσπισμα να παραστούν στο ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ στις 29/10/2010 (μια μέρα μετά τη σχολική παρέλαση!!),αφού όμως περάσουν πρώτα με τους γονείς τους από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων για να συζητήσουν σχετικά με την πράξη που κατηγορούνται.
Ποιες είναι όμως οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται; Παραθέτουμε το κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελέως για 15 μαθητές (μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου Γυμνασίου της Ορεστιάδας) αυτολεξεί και διατηρώντας τη στίξη του:
«ΠΡΑΞΗ
Παράβαση άρθρου μόνο της από 4-12-99 ΠΝΠ ως κυρώθηκε με άρθρο πρώτο Ν. 2811/00
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ:…………………
Κατηγορούνται ως υπαίτιοι για το ότι, στην Ορεστιάδα, κατά το χρονικό διάστημα από 12-10-2009 έως 16-10-2009:
Οι κατ/νοι, ανήλικοι τυγχάνοντας και δη έχοντας συμπληρώσει το 13ο και όχι το 18ο έτος της ηλικίας τους, από κοινού ενεργώντας κατόπιν συναπόφασης παρεμπόδισαν και διέκοψαν την ομαλή λειτουργία δημόσιου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρέμειναν παράνομα στο χώρο λειτουργίας αυτού, και δη το ως άνω χρονικό διάστημα τυγχάνοντες μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας (μέλη του 15μελούς Συμβουλίου μαθητών) και νόμιμοι εκπρόσωποι των μαθητών του ως άνω σχολείου, ως εκλεγέντα μέλη του 15μελούς συμβουλίου του ως άνω σχολείου, συντόνισαν καταλήψεις του ως άνω σχολείου, το οποίο έκλεισε από μαθητές με αλυσίδες και λουκέτα που τοποθετήθηκαν στην κεντρική είσοδο του σχολείου, εμποδίζοντας την είσοδο των υπολοίπων μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, και παρέμειναν παρά τη θέληση της δ/νσης του σχολείου, διακόπτοντας κατά το ως άνω χρονικό διάστημα έως και τις 16-10-2009 την ομαλή λειτουργία του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.»
Μπορεί ο καθένας να έχει τις όποιες επιφυλάξεις του για τις μορφές αγώνα που επιλέγουν οι μαθητές και για το αν προβάλλουν τα αιτήματά τους με τον πλέον πρόσφορο τρόπο. Αν όμως σαν μεγαλύτεροι και κυρίως σαν δάσκαλοι θέλουμε να τους βοηθήσουμε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με παιδαγωγικό τρόπο.
Το μαθητικό κίνημα, στο πλαίσιο της αυτονομίας του, μπορεί να καθορίζει τα αιτήματά του καθώς και τους τρόπους ανάδειξης και διεκδίκησής τους. Οι μαθητές μπορούν να ασκούν ανεμπόδιστα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, να λαμβάνουν αποφάσεις και να τις υλοποιούν μέσα από τα αντιπροσωπευτικά, συλλογικά τους όργανα, όπως ορίζεται άλλωστε και με το νόμο. Γιατί μέσα από τη διαδικασία αυτή οι μαθητές μας ασκούνται στη δημοκρατία και εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη.
Η παραπομπή σε δίκη των 105 μαθητών σηματοδοτεί μια ξεκάθαρη τρομοκράτηση όχι μόνο των ιδίων, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Πρόκειται για τρομοκράτηση των γονιών, των εργαζομένων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών που αμφισβητούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται αλλά και γενικότερα όλων των νέων μέτρων και του μνημονίου, ώστε χωρίς αντιδράσεις να αποδέχονται ότι αποφασίζεται στην ΕΕ και υλοποιείται από την κυβέρνηση, προς όφελος του κεφαλαίου.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση.
·Οι εισαγγελείς, οι δικαστές και η αστυνομία δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία μας.
·Να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών.
·Να καταργηθεί ΤΩΡΑ «η πράξη νομοθετικού περιεχομένου», δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών.
Για το Δ.Σ.
ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ

αντιγραφη απο εδω

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ξυλοδαρμός Ιρανού με ραμμένο στόμα και απειλές από δημοτικό αστυνομικό


Όπως σημειώνουν οι οργανώσεις, «το βράδυ της Παρασκευής, ένστολος της Δημοτικής Αστυνομίας χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο Ιρανό απεργό πείνας παραβιάζοντας το άσυλο των Προπυλαίων, όπου πραγματοποιούν απεργία πείνας με ράψιμο στομάτων δεκάδες Ιρανοί πρόσφυγες. Φωνάζοντας «εδώ είναι Ελλάδα ρε, τον μπούλο από δώ» ανέβηκε στα Προπύλαια κάνοντας επίδειξη τσαμπουκά σε βάρος των προσφύγων».
το αρθρο και το video εδω

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


    Αναλυτικότερα, στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με θέμα "ενδεχόμενη κατάληψη Σχολείου" που κοινοποιείται μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων ζητείται από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να πράξουν τα εξής: "Να αναφέρουν εγγράφως προς το Γραφείο Εκπαίδευσης" ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη την ίδια ημέρα που εκδηλώνεται αυτή. "Να ενημερώσουν εγγράφως το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ότι το Σχολείο τελεί υπό κατάληψη. Να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών-μαθητών, που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Σχολείου, ότι η ευθύνη για ό,τι συμβεί επιβαρύνει αυτούς, δεδομένου ότι οι μαθητές είναι ανήλικοι". Τέλος, δίνεται η εντολή, "την ίδια ημέρα ει δυνατόν να καλέσετε τους γονείς όλων των μαθητών σε σχολικό συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις".
            Βάσει παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας η αστυνομία ρωτά διευθυντές αν υπάρχει κατάληψη στο σχολείο τους, αν έχουν γίνει καταστροφές κλπ., αν χρειάζεται παρέμβασή της αστυνομίας για την απομάκρυνση των καταληψιών, ενώ ζητούνται και ονόματα μαθητών που πρωτοστάτησαν. Το έγγραφο που έστειλε η εισαγγελέας στη ΓΑΔΑ στις 8 Οκτώβρη αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Παρακαλούμε να διενεργήσετε προκαταρκτική εξέταση για κάθε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, προς εξακρίβωση των αδικημάτων των άρθρων 330, 360, 334 παρ. 3, 381 παρ.1, 382 ΠΚ κ.ά. Προς τούτο, λάβετε καταθέσεις, ιδίως των Διευθυντών των σχολείων και μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ακολούθως δε να μας υποβάλετε τις σχετικές σχηματισθείσες δικογραφίες, ενώ σε κάθε περίπτωση, που συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία».
απο εδώ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ


ΑΕΤΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

(link)

ΧΑΧΑΧΑ

Κόβουν κι άλλα από τους μισθούς των αστυνομικών!

Τους δίνουν ρεπό αντί για αποζημίωση τα Σαββατοκύριακα!

Μη δουλεύετε τα σαββατοκύριακα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα! Αυτό ζητάει σε γενικές γραμμές το υπουργείο Οικονομικών από τους αστυνομικούς με έγγραφό του προς το Αρχηγείο της Αστυνομίας στο οποίο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ρευστό για να πληρωθούν οι υπηρεσίες των ένστολων πέραν του πενθημέρου.

Το έγγραφο που εστάλη στη διεύθυνση οικονομικών του Αρχηγείου έχει ανάψει “φωτιές” στους κόλπους της ΕΛΑΣ, καθώς εάν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε ο μισθός όλων των αστυνομικών αναμένεται να πιάσει πάτο, αφού ήδη έχουν σημειωθεί περικοπές το ύψος των οποίων κυμαίνεται ανά κατηγορία.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου το οποίο υπογράφει ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης, δεν δίδεται το ποσό των 20 εκ ευρώ για την πληρωμή των σαββατοκύριακων και ως λύση προτείνεται η χορηγία ρεπό μέσα στην εβδομάδα.

Κάτι τέτοιο όπως έλεγαν αστυνομικοί δεν μπορεί να γίνει, λόγω των ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό. «Για να πάρουν όλοι οι αστυνομικοί ρεπό προκειμένου να μην πληρωθούμε τα σαββατοκύριακα, θα πρέπει να πάρουμε 42 χιλιάδες ρεπό, όσοι δηλαδή είναι οι Έλληνες αστυνομικοί. Σε μια τέτοια περίπτωση σημαίνει ότι η αστυνομία δε θα λειτουργήσει τις συγκεκριμένες ημέρες» τόνισε αστυνομικός.
απο εδω

τρεις κι εξήντα παίρνετε 
και τον κόσμο δέρνετε

X.A.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΙΚΑ

Αναλγησία δείχνει το ΙΚΑ απέναντι στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό των κάτω άκρων.


Το ασφαλιστικό ταμείο, όπως αναφέρει το «Βήμα», δεν χορηγεί στους διαβητικούς τα ειδικά θεραπευτικά υποδήματα, διότι «... δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλώς καθυστερεί για ένα-δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος». 

Η παραπάνω φράση περιλαμβάνεται σε έγγραφο που έστειλαν οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Παροχών του Τμήματος Παροχών Ασθενείας του ΙΚΑ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. ---απο εδω---


ΤΟ ΚΛΙΜΑ...

Γ. Παπακωνσταντίνου: 

«Αλλαξε το κλίμα σε σχέση με τον Απρίλιο»


Αισθητή μεταστροφή σε σχέση με το αρνητικό κλίμα το οποίο επικρατούσε τον περασμένο Απρίλιο, δήλωσε ότι παρατηρεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
«Είναι η μέρα με τη νύχτα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών...
για τον χειμώνα που είναι μπροστά , ούτε λόγος...

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΙΖΟΥΜΕ? (2)

*BOWLING*
Strike


(E όχι και ζαβολιάρης...
Πρώτα πρώτα αυτές οι παλιοκορίνες δεν στέκονται σ ένα μέρος , 
αλλα εκτος αυτού μερικές δεν πέφτουν κι εύκολα)

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο ΠΑΠΑΣ Ο ΠΑΧΥΣ ΕΦΑΓΕ...





ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ
 ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΕΙ


Με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η Ιεραρχία έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση χωρίς αντιπαραθέσεις και επέμεινε στην ανάγκη δανειοδοτήσεως αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία τα έσοδά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σταδιακά μειώνονται.
Οπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».
εδω

ΥΓ.
Η θέση της Εκκλησίας είναι ότι «η οικονομική κρίση είναι το ορατό αποτέλεσμα της γενικής ηθικής και πνευματικής κρίσης». Μάλιστα, τονίστηκαν ιδιαίτερα η πρόθεση αλλά και το χρέος της Εκκλησίας «να στηρίξει τον λαό μας στα προβλήματά του, να καλλιεργήσει την ελπίδα και να σταθεί άμεσα και ουσιαστικά στο πλευρό κάθε εμπερίστατου και δοκιμαζόμενου αδελφού μας, ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσης, θρησκείας και πολιτισμού», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο ανακοινωθέν.


ΤΟ  ΧΡΗΜΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ, ΓΛΩΣΣΑ ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Δι@ύγεια»

Από την 1 Οκτωβρίου του 2010 τα Υπουργεία και οι δεκατρείς περιφέρειες, υποχρεούνται να αναρτούν αποφάσεις και πράξεις τους στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια», το οποίο συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΕΣΑΗΔ) . 
@@ θα γίνει...


Η Κάρτα του Πολίτη...


περισσότερα εδώ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΧ ΑΥΤH Η ΠΑΡAΔΟΣΗ...

Η Ισπανική Γερουσία απέρριψε πρόταση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος για κήρυξη των ταυρομαχιών ως πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, με ψήφους 129 ψήφους έναντι 117 και μιας αποχής.
(απο το tvxs)
...ΜΕ AΜΕΣΗ ΠΑΡAΔΟΣΗ!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ?

*baseball*
Εγώ τώρα μαθαίνω..

ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

Με ψήφισμα
 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση 
καλεί τα κράτη – μέλη 
του Συμβουλίου της Ευρώπης,
 να «διασφαλίσουν 
ότι η νομοθεσία κατά του εξτρεμισμού 
εφαρμόζεται συστηματικά 
και με συνέπεια 
σε όλες τις μορφές εξτρεμισμού.»
 Ως «εξτρεμισμός» ορίζεται η 
«απόρριψη των βασικών αξιών 
και των κανόνων του παιχνιδιού 
σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου»

απο το tvxs

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τροποποιήσεις στον νόμο περί όπλων..

προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 
Σύμφωνα με τις νέες αυτές διατάξεις όπλο θεωρείται στο εξής «
 κάθε αντικείμενο 
το οποίο εκ κατασκευής, 
μετατροπής ή τροποποίησης 
μπορεί με ωστική δύναμη 
να εκτοξεύσει βλήμα,
 βλαπτικές χημικές
 ή άλλες ουσίες
απο tvxs

Ι ΤΣΙΝΓΚ

Το Ι Τσινγκ  
ή Βιβλίο των Αλλαγών 
είναι ένα από τα κλασικά έργα της κινέζικης φιλοσοφίας 
ή 
κατά μια άλλη εκδοχή :ένα αρχαίο κινεζικο κείμενο 
που χρησιμοποιείται σαν μαντείο 
για να βρούμε απαντήσεις 
σε βασανιστικές ερωτήσεις όπως 
"τι μου επιφυλάσσει τo μέλλον;"
.
.
.
.
.
έτσι ...
ρώτησα κι εγώ 
ποιο τo μέλλον μας 
μετά την συμφωνία με τους κινέζους 
(:P)
...


ρίχνω λοιπόν τις δεκάρες 
και διαβάζω:
έτσι ο ανώτερος άνθρωπος δέχεται τους ανθρώπους με τη δύναμη της αδειοσύνης...!


(εξακολουθώ να μην τους καταλαβαίνω αυτούς τους κινέζους)


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010